Sign In

Министар Ален Шеранић ступио на дужност министра здравља и социјалне заштите Републике Српске

Објављено:

​​​У Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске данас је извршена примопредаја дужности између Драгана Богданића, који је до избора нове Владе Републике Српске обављао дужност министра здравља и социјалне заштите и Алена Шеранића, новоизабраног министра здравља и социјалне заштите у Влади Републике Српске. 


Приликом предаје дужности и обавеза досадашњи министар Богданић честитао је новоизабраном министру и нагласио да су у претходном периоду учињени значајни помаци у побољшању услова у здравству, посебно у домену реализације капиталних инвестиција. 

„Не сумњам да ће колега Шеранић, са којим сам у протеклим годинама имао прилику да успјешно сарађујем, имати довољно одлучности да даље ради на стабилизацији и унапређењу здравственог система у Републици Српској. У фокусу рада свих запослених у здравственом и систему социјалне заштите треба да буде пацијент, односно корисник, а нови министар, сигуран сам, то препознаје“, поручио је Богданић. 

Министар Ален Шеранић захвалио се досадашњем министру на искуствима које му је пренио и поручио да ће свим запосленима у Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске радити на провођењу зацртаних циљева у политици Владе Републике Српске, а који се тичу квалитетне анализе и провођења мјера у циљу сталног унапређења система здравствене и социјалне заштите.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.