Sign In

Договорена интензивнија сарадња на пољу кардиохирургије

Објављено:

​​​Директор програма за трансплантацију срца Универзитетске болнице (АКХ) у Бечу,  проф. др Андреас Цукерман (Andreas Zuckermann) и специјалиста кардиологије доктор Борис Гороња посјетили су данас Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске гдје су разговарали са министром Аленом Шеранићем. 

На састанку са експертима из области кардиохирургије и трансплантације било је ријечи о сарадњи у развоју кардиохирургије, као и на пољу кардиохируршког збрињавања дјеце из Републике Српске и могућностима интензивније сарадње са АКХ клиником у Бечу. 

„Подршка стручњака свјетског гласа у јачању наших капацитета, знања и лијечења наших пацијената нам је од изузетне важности, нарочито код сложенијих специфичних процедура на чему смо изузетно захвални проф. Цукерману“, поручио је министар Шеранић.  

Професор Цукерман велики je пријатељ Универзитетског клиничког центра Републике Српске и почасни члан Удружења кардиолога Републике Српске, хирург који је са својим тимом већ радио трансплантације срца код наших пацијената из Републике Српске. Носилац је Ордена части са златним зрацима предсједника Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.