Sign In

Министар Шеранић свечано отворио Фестивал здравља у Бијељини

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је данас у Бијељини да је у здравствене установе Српске у посљедњих неколико година уложено више од 800 милиона КМ, те да су оне сада потпуно промијениле услове, али и организацију рада.

“У прилог овим подацима иде и чињеница да имамо значајна улагања у приватном сектору, како на пољу едукације, тако и на предусловима да пацијентима пружимо квалитетну здравствену заштиту”, рекао је министар Шеранић, који је свечано отворио Трећи фестивал здравља и здравог начина живота у Бијељини.
Обраћајући се присутнима, он је рекао да је у фокусу рада Министарства, прије свега грађанин, односно пацијенти.
Министар Шеранић је похвалио организацију Фестивала здравља, посебно што су данас учесници грађанима промовисали физичку активност, здраву исхрану и здрав живот.
“Иницијатива, коју ова манифестација већ трећу годину спроводи, веома је важна јер показује јасну опредијељеност људи из локалне заједнице да желе да направе промјене и да на неки начин употпуне живот наших грађана, прије свега да промивишу здравље и спријече појаву болести”,  рекао је министар Шеранић.
Он је нагласио да снажно заговара овакве активности јер сматра да локална заједница треба да пружи грађанима неке друге видове сарадње или јавног преношења здравствених порука, а улога Министарства је да такве ствари олакша.
“Са тог аспекта планирамо и одређене измјене у систему организације јавног здравства гдје ћемо путем планираних центара за промоцију здравља и превенцију болести данас у сваком дому здравља у Републици Српској имати могућност да грађанима директно приближимо оно што планирамо о питању превентивних програма, а локалној заједници дати прилику да уђе у јавну здравствену установу и да промовише добре ствари као што је данашњи фестивал у Бијељини”,  поручио  је министар Шеранић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.