Sign In

Ново санитетско возило за Дом здравља у Оштрој Луци

Објављено:

​​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић уручио је данас Дому здравља "Свети Сава" у Оштрој Луци ново санитетско возило вриједно око 75.000 КМ.

"Овој здравственој установи санитетско возило значиће много за квалитетније пружање здравствене заштите јер има и теренске амбуланте до којих се мора ићи теренским возилом", рекао је министар Богданић. 
Он је након обиласка просторија Дома здравља истакао да је задовољан оним што је видио. 
"Ово је здравствена установа која је добро вођена и у којој је простор рационално искоришћен. Дом здрава добро функционише, упркос смањењу броја радника. Настојаћемо да тако буде и убудуће", рекао је министар Богданић. 
Директор Дома здравља Милена Трнинић рекла је да је ово велики дан за ову здравствену установу и гаранција да ће квалитет здравствених услуга у Оштрој Луци од сада бити још бољи. ​
Начелник општине Оштра Лука Драган Станар изјавио је да овој локалној заједници много значи помоћ Владе Републике Српске, посебно за Дом здравља који има и пет теренских амбуланти до којих се може доћи једино возилом. 
"Овај дом здравља опслужује велики број корисника и то је углавном старија популација и често су потребне хитне интервенције, а и општина је прилично разуђена и комуникацијски лоше увезана, тако да ће ово возило помоћи да се медицинске екипе брзо нађу на терену", истакао је Станар.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.