Sign In

Нова санитетска возила за 15 домова здравља у Републици Српској

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић и директор пословне јединице предузећа "Брчко гас" у Лакташима Ивана Божуновић потписали су данас уговор о набавци санитетских возила за 15 домова здравља у Српској, вриједан 1.466.872 КМ са ПДВ-ом.

Санитетска возила биће уручена домовима здравља у јединицама локалних самоуправа Источни Стари Град, Теслић, Чајниче, Калиновик, Фоча, Кнежево, те Петрово, Брод, Билећа, Костајница, Гацко, Рибник, Градишка, Козарска Дубица и Нови Град.​

Министар Шеранић је рекао да је ово значајан допринос унапређењу квалитета услуга у оквиру примарне здравствене заштите, као и саме хитне медицинске службе.

"Очекујемо да ће, сходно уговору, испорука бити реализована за 120 дана од потписивања и да ће возила бити набављена у складу са правилником о отварању здравствених установа, у којем су дефинисани услови које та возила треба да садрже", рекао је министар Шеранић новинарима.

Он је захвалио предсједнику Србије Александру Вучићу и Влади Републике Србије, јер су санитетска возила набављена из донаторских средстава те земље.

 Божуновић је навела да је ријеч о возилима модела "фолксваген крафтер", те да су опремљена у складу са тендерском документацијом.

"Ријеч је о савременим возилима са траженим карактеристикама, како би били олакшани комуникација и превоз пацијената до мјеста пружања помоћи", рекла је Божуновић.

Она је изразила задовољство што је компанија "Брчко гас" могла да буде дио ових активности. ​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.