Sign In

У Републици Српској до сада је потврђено 1.430 особа позитивних на нови вирус коронa, 952 се опоравило од обољења COVID-19

Објављено:

​Од посљедњег извјештаја о епидемиолошкој ситуацији у Републици Српској, у посљедња 24 часа, у Институту за јавно здравство Републике Српске, Болници Свети Врачеви у Бијељини и Универзитетској болници Фоча извршено је тестирање 395 лабораторијских узорака, а нови вирус корона (SARS-CoV-2) потврђен је код осам особa у Републици Српској.

Ради се о три женске и пет мушких особа, од којих су двије млађе, четири средње и двије старије животне доби.

Према мјесту пребивалишта четири особе су из Бањалуке, двије из Приједора, и по једна из Градишке и Гацка.

У посљедња 24 часа, Институту за јавно здравство Републике Српске пријављена су три смртна случаја код којих је потврђено присуство новог вируса корона. Ради се о два мушкарца и једној жени, сви старије животне доби из Мркоњић Града, Теслића и Прњавора, са хроничним удруженим обољењима.

До сада је у Републици Српској потврђено 1.430 случајева вируса корона, а преминулo је укупно 114 особа код којих је потврђен тест на нови вирус корона.

 У Републици Српској, од новог вируса корона, до сада су се опоравиле укупно 952 особе, а на (SARS-CoV-2) тестирано је укупно 28.006 особa.

Укупан број хоспитализованих је 95, у Универзитетско клиничком центру Републике Српске 32, а у општим болницама 63.

На Одјељењу COVID 19 УКЦ-а РС хоспитализована су 23 пацијената са тежом и средње тешком клиничком сликом, док је у изолацији седам пацијента.

Укупан број лица код којих је тест SARS-CoV-2 позитиван са благом клиничком сликом или без симптома у објектима за изолацију је 82.

У Републици Српској под здравственим надзором тренутно je 1.135 особa, а надзор је завршен код 34.243 особе.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.