Sign In

Састанак са свим директорима болница у Републици Српској

Објављено:

​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима у Административном центру Владе Републике Српске у Источном Сарајеву, одржаo je данас састанак са директорима свих јавних здравствених установа секундарног и терцијарног нивоа у Републици Српској и Фонда здравственог осигурања на којем је презентован Акциони план за осигурање одрживости здравственог система Републике Српске и разговарано о моделима заустављања стварања обавеза у здравственом систему и његове стабилизације. 

Министар Шеранић је нагласио да од руководилаца здравствених установа очекује да озбиљно приступе анализи структуре обавеза и свеобухватној рационализацији и унапређењу пословања својих установа.  

„Финансијска одрживост и нормално пословање здравствених установа су приоритет, што ће у појединим мјерама подразумијевати реорганизацију рада. Све што будемо планирали и пројектовали у наредном периоду мораће да се поткријепи адекватним доказима и пројекцијама како бисмо покушали да донесемо што је могуће бољу одлуку прије свега због пацијената и свих оних који су у систему здравствене заштите“, нагласио је министар Шеранић. 

Такође било је ријечи и о систему централизованих јавних набавки у складу са закључком Владе Републике Српске, према којем ће Фонд здравственог осигурања Републике Српске  набављати лијекове са основне болничке листе лијекова, као и лијекове са листе лијекова за амбуланте породичне медицине и домове здравља, док остале набавке врше здравствене установе у циљу ефикаснијег обезбјеђивања свега што је потребно за што доступнију и квалитетнију здравствену заштиту за становништво. На састанку се посебно разговарало о развоју здравствених услуга и људских ресурса у болничким здравственим установама у Републици Српској. 

Састанку су присуствовали руководиоци ЈЗУ Универзитетски клинички центар Републике Српске, ЈЗУ Болница „Свети Врачеви“ Бијељина, ЈЗУ Болница „Свети Апостол Лука“ Добој, ЈЗУ Болница Зворник, ЈЗУ Болница Требиње, ЈЗУ Болница Источно Сарајево, ЈЗУ Болница Градишка, ЈЗУ Болница Приједор, ЈЗУ Болница Невесиње, ЈЗУ Универзитетска болница Фоча, ЈЗУ Болница за физикалну медицину и рехабилитацију „Мњечаница“ Козарска Дубица, ЈЗУ Психијатријска болница Соколац, ЈЗУ Болница за хроничну психијатрију Модрича, ЈЗУ Завод за физикалну медицину и рехабилитацију „Др Мирослав Зотовић“ и ЈЗУ Завод за форензичку психијатрију Соколац.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.