Sign In

Министри Шеранић и Кисић Тепавчевић у Београду разговарали о сарадњи у области социјалне заштите

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, са сарадницима, разговарао је данас у Београду се министром за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Републике Србије Даријом Кисић Тепавчевић.

Међу темама разговора било је оснивање Завода за социјалну заштиту Републике Српске уз подршку и размјену богатих искустава које у овој области има Србија.

Разговарано је о потписивању меморандума о сарадњи у области социјалне заштите у складу са Споразумом о специјалним и паралелним везама.

Такође, међу темама су били и план трансформације установа које збрињавају дјецу без родитељског старања, закон о социјалној карти, као и потреба да се унаприједи сарадња удружења особа са иналидитетом, те да до грађана дођу информације о њиховим активностима.

Представници Министарства здравља и социјалне заштите Републике Српске из ресора за социјалну, породичну и дјечију заштиту посјетили су и Републички завод за социјалну заштиту у Београду, као и Центар за заштиту одојчади, деце и омладине Београд.

Састанку је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.