Sign In

Састанак са директорима установа социјалне заштите

Објављено:

​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима одржао је данас састанак са директорима републичких установа социјалне заштите у Републици Српској на којем је разговарано о епидемиолошким мјерама које се спроводе и процесу вакцинације.

Министар Шеранић изразио је задовољство спроведеним мјерама у посљедњих годину дана, а посебно напорима радника у установама у реорганизацији рада и спровођењу мјера у циљу заштите здравља корисника.

„Ваши коринсици су већином врло ризична популација и због тога је важно да од прошле године нисте попустили у дисциплини у примјени препорука Института за јавно здравство Републике Српске. Процес вакцинације је вишеструко значајан за особље, а посебно кориснике који нису били у могућности да примају посјете и све ово вријеме су разумјели озбиљност ситуације у којој смо се нашли", поручио је министар Шеранић. 

На састанку је било ријечи о развојним пројектима установа, проширивању и обнови капацитета, као и увођењу нових услуга. 

На састанку су присуствовали руководиоци Дома за дјецу и омладину без родитељског старања "Рада Врањешевић", Бања Лука, ЈУ Дома за лица са инвалидитетом Приједор, ЈУ Дома за лица са инвалидитетом Вишеград, ЈУ Дома за старија лица Приједор, ЈУ Дома за старија лица Источно Сарајево, ЈУ Геронтолошког центра Бања Лука и Центра за дјецу и омладину са сметњама у развоју "Будућност" Дервента.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.