Sign In

Министар Шеранић на састанку у Добоју о епидемиолошкој ситуацији

Објављено:

У Босну и Херцеговину може доћи само вакцина са адекватним сертификатом, квалитетном лиценцом, одобреном од регулатора, што значи да је спремна за употребу, рекао је данас министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић.

Врло радо ћу се први вакцинисати, мада треба имати на уму да нисам ризична категорија која то треба прва да уради, додао је министар Шеранић након састанка о епидемиолошкој ситуацији у БиХ који је данас одржан у Добоју.

Министар Шеранић је нагласио да ће се, ако буде потребе, јавно вакцинисати како би показао да има изузетно повјерење у вакцину и да заговара вакцинацију.

Он је подсјетио да је COVAX механизам међународни систем набавке вакцина у оквиру којег је БиХ покренула набавку вакцине против вируса корона.

Када је ријеч о потрошној вакциналној опреми, министар Шеранић је навео да је Институт за јавно здравство Републике Српске направио процјену свега што је потребно.

Састанку у Добоју присуствовали су предсједавајући Савјета министара БиХ Зоран Тегелтија, премијери Републике Српске Радован Вишковић и Федерације БиХ Фадил Новалић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, помоћник федералног министра здравства Горан Черкез, те представник Брчко дистрикта.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.