Sign In

Подршка у јачању система социјалне заштите

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић са сарадницима састао се данас у свом кабинету са представницима Завода за социјалну заштиту Републике Србије и разговарао о међусобној сарадњи и размјени искустава добре праксе. 

Министар Шеранић је нагласио потребу јачања капацитета социјалне заштите у Републици Српској и нагласио да се и код нас разматра могућност оснивања завода за социјалну заштиту на републичком нивоу. 

„У том домену рачунамо на подршку Републичког завода за социјалну заштиту Србије, јер су њихова искуства, регионална сарадња и међународни контакти од великој значаја за подршку нашем систему социјалне заштите, који захтијева стално усавршавање, доношење нових и  преиспитивање ефеката донесених мјера“, нагласио је министар Шеранић. 

Он је представнике ове институције из Србије упознао са актуелним измјенама у систему социјалне и дјечије заштите и нагласио важност доброг планирања и мапирања социјалних давања.  

Директор Завода за социјалну заштиту Републике Србије Божидар Дакић рекао је да Република Србија и Република Српска треба да искористе чињеницу да се ради о сродним и врло сличним системима социјалне заштите и да ће Завод бити на располагању Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске код свих будућих мјера за креирање бољег и ефикаснијег система, конципираног према потребама корисника. 

У оквиру посјете Бањалуци, представници Републичког завода за социјалну заштиту Србије посјетиће ЈУ Геронтолошки центар Бањалука и Центар за социјални рад у Бањалуци.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.