Sign In

Министар Богданић свечано отворио објекат Дома здравља Станари

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић данас је свечано отворио нови објекат Дома здравља у Станарима, који ће пружати услуге у примарној здравственој заштити за око 5.000 осигураника.

Министар Богданић је рекао да је нови објекат "добро опремљен и са пожртвованом радном снагом". 

Он је захвалио локалној управи у Станарима на знатним улагањима и што је препознала значај здравства и здравља за опстанак и развој локалне заједнице. 

"Сигурно да у свему овоме велико учешће има и Рудник и термоелектрана Станари која је на неки начин и дала замајац овој општини", изјавио је министар Богданић. 

Директор Дома здравља Станари Александар Панић рекао је да ће за око 5.000 регистрованих пацијената услуге тренутно пружати службе стоматологије и лабораторијске дијагностике и три тима породичне медицине, а у накраћем року биће оспособљена и Служба хитне медицинске помоћи. 

Он је рекао да располажу свом опремом која је неопходна за рад ове здравствене установе, а проиписана паравилником ресорног министарства. 

Начелник општине Станари Душан Панић рекао је да је из општинског буџета издвојено око 250.000 КМ да се некадашња Управна зграда компаније ЕФТ Рудник и термоелектрана Станари прилагоди потребама Дома здравља. 

Он је најавио даљу помоћ раду здравствене установе и подсјетио да ће општина рефундирати трошкове партиципације за пружене здравствене услуге грађанима ове општине. 

Свечаном отварању присутвовали су, између осталих, посланик из Станара у Народној скупштини Републике Срспке Горан Јеринић, директор добојске Болнице "Свети апостол Лука" Милорад Живковић, директор Дома здравља Добој Радослав Николић.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.