Sign In

Студенти из Њемачке у посјети Министарству здравља и социјалне заштите Републике Српске

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић сусрео се данас са студентима социјалног рада и педагогије из њемачког града Фрајбурга на челу са проф. Томасом Клиеом, експертом из области социјалне заштите. 

Током сусрета студенти су се интересовали за систем социјалне, дјечије, али и здравствене заштите у Републици Српској и правима из ових области. Министар Богданић им је објаснио на који начин функционишу институције у Републици Српској, презентовао права из области здравствене заштите посебно нагласивши широк обим права који грађани имају у пакету обавезног здравственог осигурања. 

„Изазови са којима се сусрећемо углавном су изазвани диспаритетом између прихода од доприноса и широким обимом права за наше пацијенте. Овај систем у први план ставља пацијента у настојању да пружимо квалитетну здарвствену заштиту која ни по чему не заостаје од развијених земаља. Задржали смо социјални аспект збрињавања за цјелокупно становништво, упркос изазовима са којима се свакодневно сусрећемо“, поручиуо је министар Богданић. 

Он је гостима из Њемачке презентовао и значајна улагања у систем здарвствене и социјалне заштите код нас, нагласивши да су уз посљедњих десет година направљени историјски помаци у тим областима. Професор Кли​е се захвалио министру Богданићу на информацијама које су пружене и поручио да је ова посјета од великог значаја за студенте ради бољег упознавања са другим земљама и културама. 

Студенти ће током студијске посјете Републици Српској посјетити ЈУ Геронтолошлки центар у Бањалуци, Факултет политичких наука Универзитета у Бањалуци, као и Универзитетски клинички центар Републике Српске.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.