Sign In

Министар Богданић на Свјетској здравственој скупштини у Женеви

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић учествује на редовном засједању 71. Скупштине Свјетске здравствене организације (WHO) која се одржава од 21. до 26. маја у Женеви. 

Током засједања највише пажње посвећено је дјеловању Свјетске здравствене организације, стратегијама и политикама за нареди период, а неке од тема састанка су Миленијумски развојни циљеви и универзална здравствена покривеност. Свјетска здравствена организација ове године проводи низ глобалних активности под мотом „Здравље за све“, што подразумијева што доступнију здравствену заштиту за становништво. 

Током засједања Свјетске здравствене скупштине дискутоваће се и о припремљености земаља за пандемијски грип, имунизацији, превенцији и контроли незаразних болести, менталном здрављу, исхрани дојенчади и дјеце, као и превенцији дјечијих повреда и јачању здравствених система.

Министар Драган Богданић сусрео се са директорицом Регионалне канцеларије Свјетске здравствене организације за Европу Жужаном Јакаб и разговарао о заједничкој сарадњи у будућем периоду.  

Свјетска здравствена скупштина је редовни годишњи састанак представника 194 земље чланице Свјетске здравствене организације, надлежни орган за доношење одлука Свјетске здравствене организације. Између осталог, разматра се и здравствена агенда коју је припремио извршни одбор Свјетске здравствене организације.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.