Sign In

​Министар Шеранић посјетио породицу Ристановић са три сина

Објављено:

​Поводом обиљежавања Дјечије недјеље у Републици Српској, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, директор Јавног фонда дјечије заштите Републике Српске Недјељко Јовић и градоначелник Зворника Зоран Стевановић посјетили су данас породицу Ристановић из Зворника, која је у протеклој години добила три сина: Димитрија, Георгија и Нестора.
Породица Ристановић једна од је од четири породице у Републици Српској које су богатије за три члана. Тројке су у протеклој години добиле и породице: Модић из Зворника, Марковић из Милића и Тодоровић из Братунца. У поводу Дјечије недјеље Јавни фонд дјечије заштите Републике Српске је овим породицама додијелио новчани износ од 2.100 КМ.
Директор Јовић посјетио је и породицу Марковић у Милићима и уручио им новчани ваучер и пригодне поклоне за малишане.
Министар Шеранић је рекао да му је изузетно задовољство да се дружи са тројкама ове породице и да на неки начин промовише напоре Владе Републике Српске и градски власти Зворника на спровођењу мјера с циљем повећања наталитета.
"Надам се да ће и друге локалне заједнице слиједити примјер, у границама својих могућности, да заједно са Републиком Српском помогну да нас буде што више", рекао је министар Шеранић.
Он је истакао да зворничко-бирчанска регија предњачи по броју рођених тројки.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.