Sign In

Министар Шеранић: успјешна сарадња са УНИЦЕФ-ом

Објављено:

​​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић одржао је данас у свом кабинету опроштајни састанак са представницом УНИЦЕФ-а у БиХ Гитом Нарајан која одлази са ове дужности, а на којем је било ријечи о досадашњој успјешној сарадњи и плановима за наставак заједничких пројеката са овом међународном организацијом. 

На састанку је било ријечи о Програму раног раста и развоја и могућностима успостављања модела центара за рани раст и развој у оквиру примарне здравствене заштите. 

„Изазов са којим се и даље суочавамо јесте проблем обима имунизације, а једна од кључних карика јесу педијатријске службе и директна комуникација са родитељима, којима треба одговорити на питања, охрабрити их и понудити на доказима засноване информације о добробити вакцинације. Разговарали смо и о могућности увођења изборног предмета на медицинским факултетима и школама, а који се тичу управо вјештина комуницирања.“, поручио је министар Шеранић. 

Министар Шеранић и представница УНИЦЕФ-а у БиХ Гита Нарајан сумирали су до сада постигнуте резултате у заједничким пројектима. Кроз догогодишњу сарадњу урађено је много на пољу унапређења здравља најмлађе популације, промоције имунизације, развоја хранитељства, трасформације установа за збрињавање дјеце, јачања капацитета центара за социјални рад, раног раста и развоја дјеце као и унапређења исхране код дјеце и дојења.

Министар Шеранић се захвалио госпођи Нарајан на сарадњи и пожелио јој успјех у будућем раду.  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.