Sign In

Вакцинација најбољи начин за контролу пандемије

Објављено:

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је да је епидемиолошка ситуација у Српској погоршана, те да је најбољи начин за њено контролисање вакцинација.

Министар Шеранић је напоменуо да се свуда у свијету ситуација погоршава, али да то није ништа неуобичајено с обзиром на то да је љетни период када се људи много више крећу.
"Прошле седмице, у односу на претпрошлу, било је знатно више заражених лица, а подаци показују да је већина заражених невакцинисана", рекао је министар Шеранић у Лакташи ма приликом посјете вакциналном пункту у Дому здравља.
Он је навео да од укупног броја заражених 95 одсто чине невакцинисана лица, док су преосталих пет одсто лица која су примила једну дозу, те нису у потпуности заштићена.
"За очекивати је да ће и у наредном периоду ситуација бити слична, те да ће расти број заражених. Оно што је за сада добро јесте да је раст линеаран, а не експоненцијалан", рекао је Шеранић.
Он је појаснио да је у том случају лакше контролисати епидемију, те истакао да је најбољи начин за то вакцинација.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.