Sign In

Васкрс у Универзитетском клиничком центру Републике Српске: наставак улагања у побољшање услова за пацијенте

Објављено:

​​​​Предсједник Републике Српске Милорад Додик очекује да ће у наредних годину до двије комплетно бити реконструисан Универзитетски клинички центар /УКЦ/ Републике Српске у Бањалуци.

"Очекујем да ће УКЦ у овом периоду бити комплетно реконструисан и стављен у функцију као један од најмодернијих објеката у погледу грађевинских и урбанистичких вриједности и опреме", рекао је предсједник Додик у Бањалуци, након што је, поводом Васкрса, посјетио најмлађе пацијенте у Клиници за дјечије болести и Клиници за дјечију хирургију УКЦ-а. 

Предсједник Српске је подсјетио да је у садашњу фазу реконструкције УКЦ-а уложено 89 милиона евра, док је годинама прије тога за рјешавања проблема снабдијевања водом и електричном енергијом уложено више од 50 милиона евра. 

"Република Српска је одлучила да уложи ова средства како би се повећао ниво здравствене заштите становништва и како би се организационо и технолошки прилагодили најбољим праксама у региону и Европи", рекао је предсједник Додик. 

Он је истакао да ће након реконструкције сјеверног дијела УКЦ-а на јесен или у прољеће услиједити и реконструкција објекта у којем се налазе Клиника за дјечије болести и Клиника за дјечију хирургију. 

"Виђети на Клиници малу дјецу свакако је дирљив догађај и у том погледу носим посебне утиске што и поред ситуације у којој се налазе нађу простора за радост и радовање Васкрсу", истакао је предсједник Додик. 

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић пожелио је дјеци која се налазе на овим клиникама брз опоравак и сваку срећу. 
Вршилац дужности директора УКЦ-а Владо Ђајић рекао је да је на ове двије клинике тренутно смјештено око 40 ђеце која су се обрадовала посјети предсједника Додика, којег су препознали са телевизије. 

"Ово је био велики и хумани гест предсједника Додика, који је дошао и посјетио дјецу на ове двије клинике", истакао је Ђајић. 
Ђајић је рекао да је циљ ове посјете да малишанима који су смјештени у УКЦ дочарамо обичаје Васкрса које су нажалост, пропустили у својим кућама и да покажемо да су руководства Српске и УКЦ-а уз њих и да имају подршку. 

Предсједник Додик, министар Богданић и вршилац дужности директора УКЦ-а заједно су посјетили дјецу хоспитализовану у Клиници за дјечије болести и Клиници за дјечију хирургију и даривали им васкршња јаја и слаткише.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.