Sign In

Oтворен новоизграђени смјештајни комплекс

Објављено:

​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић присуствовао је свечаном отварању новог смјештајног комплекса Завода са терапијским центром Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", у који је уложено 25.778.000 КМ.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик је истакао да је ово значајна прилика да се обиљежи још једна велика радна побједа Републике Српске и људи који раде у центру на добробит оних који ће се овдје лијечити. 

"То што Слатина има своје мјесто на мапи ове врсте услуга говори и о потреби да се овдје изгради још установа ове врсте", рекао је предсједник Додик, нагласивши да је комплекс отворен поводом обиљежавања Дана Републике Српске. 

Он је истакао да је поносан што је комплекс, који је изграђен средствима Завода и уз подршку институција Републике Српске, отворен уочи Дана Републике Српске, те што ће у ту част становницима бити подарена још једна високоспецијализована здравствена установа. 

"Славимо сутра 26. Дан Реублике, која се показала спремна и способна да развија овакве капацитете и која је у здравствени сектор уложила много, градећи и реконструишући Клинички центар и многе болнице у Републици Српској", рекао је предсједник Додик. 

Горан Талић, директор Завода за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић", рекао је да запослени у овом центру ангажовано и снажно прате визију да Завод буде лидер на стручном, научном и едукативном плану. 

Према његовим рјечима, нови комплекс је површине око 9.000 квадратних метара и смјештајног капацитета од 192 кревета. 

"Имамо најсавременију медицинску, као и ИТК опрему. Комплекс се састоји од 80 двокреветних соба и 16 апартамна, те с обзиром да тренутно имамо више од 4.000 људи на чекању у Слатини, те капацитете ћемо лако попунити", рекао је Талић. 

Он је истакао да нови комплекс има непроцјењив значај. 

"Развојем здравственог туризма растерећујемо Фонд здравственог оигурања, јер сами зарађујемо неопходна средстав за рад", напоменуо је Талић. 

Отварању новог смјештајног комплекса присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, потпредсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић, министри у Влади Републике Српске, представници Републике Српске у институцијама БиХ. 

Присуствовали су и предсједавајућа Вијећа народа Републике Српске Нада Тешановић, генерални конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић, градоначелник Бањалуке Игор Радојичић, начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић, начелници других општина и представници јавног и културног живота. 

Завод је у изградњу овог објекта уложио 25.778.000 КМ властитих средстава, а објекат има 80 соба и 16 апартмана, односно 192 кревета, базен, велнес центар, терапијски блок, конгресну салу, кафе-посластичарницу. 

Осим досадашње дјелатности Завода - оперативни захвати, рехабилитација и протетика, изградња овог комплекса омогућиће и развој здравственог туризма.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.