Sign In

Министар Шеранић у болници Зворник: за градњу новог блока и адаптацију дијела болнице 26,8 милиона KM

Објављено:

​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић рекао је у Зворнику да пројекат градње новог блока зворничке болнице, те адаптација и реконструкција постојећег дијела овог објекта имају пуну подршку Владе Републике Српске и ресорног министарства.

"То је пројекат Републике Српске и Владе Српске који се реализује у сарадњи са Општом болницом Зворник у износу од 26,8 милиона КМ", навео је министар Шеранић након разговора са директором зворничке болнице Иваном Поповићем.
Министар Шеранић је нагласио да је градња новог блока Опште болнице изузетан пројекат, прије свега грађевински захтјеван због положаја и локације у центру града и нагиба дијела терена.
"С друге стране, врло је значајно да ће новим блоком Општа болница у Зворнику ријешити многе проблеме, и са аспекта дневне терапије, и са аспекта пацијената који су хоспитализовани. Овим пројектом биће ријешен проблем претрпаности у појединим собама и ођељењима", истакао је министар Шеранић.
Он је нагласио да је веома битно, и томе се тежи у цијелој Републици Српској, да на крову билнице буде постављен хелиодром који ће омогућити брзи транспорт пацијената.
Министар Шеранић је рекао да би на тај начин цијели здравствени систем био стављен у пуни капацитет.
Он је навео да је веома задовољан радом Опште болнице у Зворнику, прије свега са аспекта пружања квалитетне здравствене заштите становницима зворничко-бирчанске регије и онима који траже услуге ове здравствене установе.
Истичући да је и то један од разлога за подршку одлуци Болнице о унапређењу болничких капацитета, Шеранић је рекао да пословање ове установе представља примјер добре праксе управљања болничким капацитетима.
"У оквиру састанака које редовно одржавам са директорима болничких здравствених установа често разговарамо о модалитетима које директори представе, а управо је један од тих модалитета Болница у Зворнику", рекао је министар  Шеранић.
Он је додао да је свака болница специфична по сегменту рада и да свака од њих одређене ствари ради добро, а неке мало лошије, али да свака има чиме да се похвали.
Поповић је истакао да је Општа болница Зворник у првих шест мјесеци ове године пословала позитивно, да редовно измирује обавезе када је ријеч о порезима и доприносима, као и обавезе према радницима по основу Колективног уговора.
Он је навео да је информисао министра о јавном позиву за избор најбољег понуђача за градњу новог блока, као и адаптацију и реконструкцију постојећег дијела Опште болнице.
"Вриједност пројекта је 26,8 милиона КМ, од чега је 17 милиона КМ предвиђено за набавку медицинске, 1,4 милиона КМ за набавку немедицинске опреме, з градњу паркинга 370.000 КМ, а нови објекат са опремањем коштаће 6,6 милиона КМ", прецизирао је Поповић и захвалио за помоћ коју овој здравственој установи пружају ресорно министарство и Влада Републике Српске.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.