Sign In

Министар Шеранић: радити на бољој организацији рада примарне здравствене заштите

Објављено:

​​​​Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић изјавио је да је у наредном периоду потребно радити на бољој организацији рада примарне здравствене заштите у Српској, већој укључености оснивача - локалних заједница, а да ће Министарство у том смислу пружити легислативну и институционалну подршку.

"Желимо да у оквиру домова здравља организујемо центре за промоцију здравља и превенцију болести како бисмо оснажили ту улогу примарне здравствене заштите, која је дугорочно добробит за цјелокупни здравствени систем, али у првом реду за становништво", поручио је министар Шеранић у Зворнику, гдје се састао са директорима девет домова здравља.
Минситар Шеранић са сарадницима у Дому здравља у Зворнику састао се са директорима домова здравља: Зворник, Милићи, Власеница, Сребреница, Братунац, Шековићи, Бијељина, Лопаре и Угљевик.
Циљ радног састанка, који је, одржан према плану сусрета са руководиоцима свих установа примарне здравствене заштите, био је сагледавање стања у овим установама и изазови са којима се суочавају када је у питању пружање услуга здравствене заштите за становништво.
Министар Шеранић је подсјетио да је тренутно у процесу обука за увођење у трезорски систем пословања домова здравља.
"Обуке ће се реализовати у више фаза, а на крају тог процеса бити од користи свим домовима здравља, јер је намјера да све здравствене установе у наредним годинама пређу на овај вид пословања", објаснио је министар Шеранић.
Он је додао да је основни циљ преласка на трезорски систем пословања домова здравља подизање степена одговорности свих у здравственом систему Републике Српске, јер је здравствена заштита становништва интерес свих.
Министар Шеранић се током посјете Зворнику састао са градоначелником Зораном Стевановићем са којим је разговарао о значајним актуелним инвестицијама у Болници и Дому здравља у овом граду.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.