Sign In

Отворен 16. Салзбург Европа Самит

Објављено:

Због пандемије вируса корона другачији је од свих досадашњих, али упркос рестрикцијама и ограничењима, 16. Салзбург Европа Самит, ипак је почео. Организатор, Институт регија Европе, на основу искуства са почетка пандемије, пред аустријске и европске представнике науке, политике и бизниса поставио је питање - слаби ли Европска унија због недостатка солидарности у кризним временима?

- Очекујемо да видимо искуства свих земаља које ће учествовати, како су се оне суочиле са пандемијом и како су реаговале на ову ситуацију, као и то шта можемо примијенити код нас - рекао је Златан Клокић, министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске.

Предсједница Републике учествоваће на панелу под називом "Европа, корона и демократија - опасности и шансе", али осим о томе у Салзбургу ће се, између осталог, расправљати и о утицају ковида 19 на глобално тржиште, али и медицинским истраживањима и пандемији – управо у тој дискусији учествоваће министар здравља и социјалне заштите Српске, Ален Шеранић.

- Имаћемо прилику и да предсједница изнесе ставове Републике Српске у одређеним политичким, економским и темама које се тичу вируса. Ми очекујемо даље отварање врата што се тиче Европе и Аустрије и посебно његовање пријатељства које је на високом нивоу између Републике Српске и Аустрије - навео је Младен Филиповић, шеф Представништва Републике Српске у Бечу.

Извор: РТРС

Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.