Sign In

3,5 милиона КМ за инвестиције у пољопривреду

Објављено:

У оквиру пројекта EU4Agry објављен је јавни позив за додјелу бесповратних средстава за подршку инвестицијама у примарну пољопривредну производњу. Рок за подношење пријава је 15. фебруар 2021. године до 15:00 часова.

Општи циљеви Позива су постизање одрживе пољопривреде, контролисане употребе природних ресурса, увођење добрих пракси, стварање нових и очување постојећих радних мјеста.

На предметни позив могу се пријавити физичка лица, предузетници, задруге и предузећа која се баве примарном пољопривредном производњом у секторима:

  • производња млијека;
  • производња меса;
  • узгој житарица и уљарица;
  • узгој воћа (укључујући виноградарство и маслине);
  • узгој поврћа и
  • производња јаја.

Укупан буџет Позива износи 3,5 милиона КМ, док се износ бесповратних средстава по пројекту крећу од 30 000 до 200 000 КМ.

Детаљне информације доступне су ОВДЈЕ.

Пројекат „Подршка Европске уније конкурентности пољопривреде и руралном развоју у БиХ 2020-2024 (EU4Agri)" има за циљ модернизацију пољопривредно-прехрамбеног сектора и развој руралне економије повећањем конкурентности пољопривредне производње, послова и услуга. Пројекат вриједан 20,25 милиона евра у БиХ спроводе и суфинансирају Развојни програм Уједињених нација (UNDP) и Чешка развојна агенција CzDA).
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.