Sign In

Делегација из Републике Српске на састанку Пододбора за економска и финансијска питања у Бриселу

Објављено:

​​​​​Делегација Републике Српске коју чине представници Министарства за европске интеграције и међународну сарадњу, Министарства финансија, Агенције за банкарство, Агенције за осигурање и Републичког завода за статистику присуствују четвртом састанку Пододбора за економска и финансијска питања и статистику између ЕУ и БиХ који се данас и сутра (19. и 20. новембра) одржава у Бриселу.

У складу са дневним редом и припремљеним Документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку у протеклих годину дана у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у областима макроекономске стабилности, посљедњих економских дешавања и пратећих планова, квалитета јавних финансија, средњорочне и дугорочне фискалне одрживости, фискалне одговорности, побољшања функционисања тржишне економије, пословног окружења, слободног дјеловања тржишних снага, приватизације, јачања конкурентности и продуктивности домаће економије, развоја кретања капитала, јавне унутрашње финансијске контроле, вањске ревизије јавног сектора, статистике и другим темама из области које покрива овај пододбор.

Пододбор за економска и финансијска питања и статистику између ЕУ и БиХ један je од седам пододбора, заједничких радних тијела формираних између ЕУ и БиХ за праћење спровођења Споразума о сатбилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, који је ступио на снагу 1. јуна 2015. године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.