Sign In

Дани Српске у Србији - додатно јачање веза између Србије и Српске

Објављено:

​​​​​​​​У Народном позоришту у Београду свечано је затворена манифестација Дани Српске у Србији, која је ове године имала 24 програма у више од 30 извођења у 21 граду и општини у Србији.

Предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да су Дани Српске у Србији изузетно успјешан пројекат сарадње и промоције што показује и све већи број локалних заједница које желе да учествују у овој манифестацији чији је основни циљ промоција привредних, културних, туристичких и спортских садржаја, као и додатно јачање веза Србије и Републике Српске.

- О обиму, значају, али и успјешној организацији ове манифестације довољно говори чињеница да смо прве године почели у Београду, а да смо овај пут оборили све рекорде, реализујући активности у 21 граду широм Србије - рекла је Цвијановићева у обраћању званицама у Народном позоришту у Београду на затварању манифестације Дани Српске у Србији.

Она је рекла да јој част и задовољство што је вечерас у Београду и што има прилику да присуствује свечаном затварању ове веома значајне и, сада већ, традиционалне манифестације, коју је Представништво Републике Српске у Србији успјешно организовало већ седми пут.

- О блискости народа који живи с обје стране Дрине не треба посебно говорити, нити о томе да наши односи увелико превазилазе оне формалне и институционалне, који су оличени у Споразуму о специјалним паралелним везама. Не постоји ниједан успјех или проблем који се дешава у Србији или Републици Српској, а да он, на неки начин, није и заједнички или да се не осјећа или доживљава подједнако - нагласила је Цвијановићева.

Шеф Представништва Републике Српске у Београду Млађен Цицовић рекао је да је манифестација Дани Српске у Србији ове године била и више него успјешна и да се глас Републике Српске далеко чуо.

Обраћајући се окупљенима на затварању манифестације у Народном позоришту, Цицовић је додао да су то утисци који су сабрани из 21 града Србије.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.