Sign In

Делегација из Српске ректору Универзитета из Тјенђина уручила плакету Светог Стефана

Објављено:

​​​​ 

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар науке и технологије Ален Шеранић, у склопу вишедневне посјете Народној Републици Кини, састали су се са ректором Универзитета технологије и образовања из Тјенђина проф. др Лиу Син. Разговарали су о сарадњи са бањалучким Универзитетом у области унапређења студијских програма, размјени студената и професора и истраживачких пројеката. Том приликом ректору је уручена плакета Светог Стефана, као знак захвалности предсједника Републике Српске Милорада Додика због доприноса који је дала за отварање Конфуцијевог института у Бањалуци у јануару ове године.

 

„Отварање тог института је веома важно за бањалучки Универзитет и Републику Српску, што је само још један начин унапређења односа са Кином. Отварањем Конфуцијевог института у Бањалуци студенти и професори већ сад могу да бесплатно похађају курсеве кинеског језика, а најбољим полазницима биће омогућене посјете Кини, гдје ће имати прилику за усавршавање.“, истакао је министар Клокић.

 

У оквиру ове посјете министар Шеранић је са представницима Универзитета у Тјенђину разговарао о развоју наочноистраживачке инфраструктуре и могућим билатералним истраживачким пројектима.    

На састанку са ректором који је организован у сарадњи са Конфуцијевим институтом у Бањалуци, поред министара Клокића и Шеранића, приуствовали су савјетник предсједника Републике Српске Нина Сајић и професор са бањалучког Универзитета Саша Петковић. Делегација из Републике Српске ће, у склопу вишедневне посјете Кини, обићи и Специјалну економску зону Тјенђина ТЕДА, а ту посјету организовала је Амбасада Кине у Босни и Херцеговини у сарадњи са Министарством привреде Кине.      

    

  

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.