Sign In

Делегација регије Венето (Република Италија) у посјети Републици Српској

Објављено:

 

Делегација регије Венето (Република Италија), 08.04.2009. године, боравила је у посјети Републици Српској.

Са делегацијом су разговарали потпредсједник Владе Републике Српске, министар за економске односе и регионалну сарадњу Јасна Бркић, министар за породицу, омладину и спорт Проко Драгосављевић и помоћник министра за унапређење економских односа са иностранством у Министарству за економске односе и регионалну сарадњу Аида Богдан.

Делегацију регије Венето, предводио је Дијего Векијато (Diego Vecchiato), директор Дирекције за међународне односе регије Венето и Диего Москени ( Diego Moscheni), предсједник  асоцијације послодаваца Унионлаворо из Тревиза. 

 Република Српска и италијанска регија Венето убудуће ће чвршће сарађивати у области привреде, економије, културе, спорта, здравства, као и на пољу оспособљавања и јачања институционалних капацитета Републике Српске за коришћење фондова Европске уније – изјавила је потпредсједник Владе Републике Српске, министар за економске односе и регионлану сарадњу Јасна Бркић.

 Она је истакла да је на састанку било ријечи и о организовању фудбалских и кошаркаших уткмица репрезентације Републике Српске и Венета, гдје би приоход од улазница био  намјењен у хуманитарне сврхе као помоћ за настрадале у земљотресу у Италији.

 Представници Асоцијације послодаваца „Унионлаворо“ из Тревиза од потписивања Споразума о сарадњи Републике Српске и регије Венето, од новембра прошле године до данас, преузели су активности на формирању заједничких компанија са домаћим привредницима прије свега са компанијом „Бобар“ из Бијељине -  додала је Бркићева.

 Потписани Споразум између Републике Српске и регије Венето омогућиће и конкретизовати сарадњу у многим областима, а као посебне навео бих здравство, културу и заједнички приступ европским фондовима – рекао је директор Дирекције за међународне односе регије Венето Дијего Векијато (Diego Vecchiato). 

 Наредни састанак са делегацијом регије Венето договорен је за 04. мај 2009. године када ће бити конкретизовани облици сарадње.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.