Sign In

Пољопривредници добили бесповратна средства (EU4Business)

Објављено:

​​​У згради Делегације ЕУ у БиХ у Сарајеву, 29. јула 2019. године, одржана је церемонија додјеле бесповратних средстава пољопривредним газдинствима у БиХ у оквиру пројекта EU4Business. Бесповратна средства, у вриједности од 1,6 милиона евра, додијељена су за десет одабраних пољопривредних газдинстава (седам из Републике Српске и три из Федерације БиХ).

Током овог догађаја најављен је и Други позив за достављање пројектних приједлога у пољопривредно-прехрамбеном сектору у оквиру пројекта EU4Business. Предметни позив ће бити намијењен пружању подршке за улагања у прераду и маркетинг за пројекте у подсекторима воће, поврће, грожђе, маслине, млијеко и млијечни производи. Објављивање Другог позива очекује се у другој половини 2019. године. 

Пројекат EU4Business има за циљ да допринесе економском расту и отварању нових радних мјеста кроз подршку конкурентности и иновацијама у извозно-оријентисаним секторима, као и у пољопривреди, производњи хране, туризму и руралном развоју у БиХ. Пројекат EU4Business са буџетом од 16,1 милион евра финансирају ЕУ, посредством  Инструмента за претприступну помоћ ИПА 2 и Њемачко министарство за економску сарадњу и развој, а спроводе га ГИЗ, УНДП и ИЛО.​
Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.