Sign In

Одржан други састанак Пододбора за трговину, индустрију, царину и порезе између ЕУ и БиХ

Објављено:

​​Данас, 24. oктобра 2017. године, у Сарајеву се одржава други по реду састанак Пододбора за трговину, индустрију, царину и порезе између ЕУ и БиХ.

Делегацију Републике Српске на састанку Пододбора чине представници Министарства за економске односе и регионалну сарадњу, Министарства финансија, Министарства трговине и туризма, Министарство индустрије, енергетике и рударства, Републички завод за стандардизацију и метрологију и Републичке управе за инспекцијске послове.

У складу са дневним редом и припремљеним документом за дискусију, представници надлежних институција у БиХ са представницима Европске комисије разговарају о оствареном напретку, у протеклих годину дана, у испуњавању обавеза проистеклих из Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ у следећим областима: слободног кретања роба, стандардизације, метрологије, акредитације, оцјењивања усаглашености, тржишног надзора, индустријске политике, малих и средњих предузећа, опорезивања, царина, трговинe и туризма, спровођења ЦЕФТА споразума, преговора за приступање СТО и сл..

Пододбор за трговину, индустрију, царину и порезе између ЕУ и БиХ један je од седам пододбора формираних за праћење спровођења Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и БиХ, а који је ступио на снагу од 1. јуна 2015. године. Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.