Sign In

Други састанак Секторског координационог одбора за извозно оријентисане секторе

Објављено:

​​У оквиру активности пројекта EU4Business, данас (10.05.2019. године ) одржан је у Бања Луци, Други састанак Секторског координационог одбора за извозно оријентисане секторе.

Током састанка размотрен je приједлог одабира извозно оријентисаних подсектора и елементи грант шеме подршке за одабране подсекторе.

Пројекат “Конкурентност и иновације: Локалне развојне стратегије – EU4Business” има за циљ да допринесе економском расту и отварању нових радних мјеста, кроз подршку конкурентности и иновацијама у извозно оријентисаним секторима (прерада дрвета, метал, текстил, пластика или информационе и комуникационе технологије), као и у пољопривреди, производњи хране, туризму и руралном развоју у Босни и Херцеговини.

Пројекат активно подржава побољшање пословног окружења пружањем техничке помоћи релевантним властима у земљи у дизајнирању, управљању и праћењу финансијских подстицаја намијењених јачању конкурентности малих и средњих предузећа те побољшању међусекторске сарадње и предузетничке иницијативе, укључујући развој дигиталног предузетништва.

Пројекат EU4Business укупне вриједности 16,1 милиона евра финансиран je у оквиру Инструмента за претприступну помоћ (ИПА 2), а за спровођење пројекта су задужени Њемачка агенција за развој (ГИЗ), Развојни програм Уједињених нација (УНДП), и Међународна организација рада (ИЛО).  Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.