Sign In

Клокић и Глухаковић са делегацијом Републике Абхазије

Објављено:

​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Златан Клокић и министар трговине и туризма Предраг Глухаковић разговарали су сриједу (14.03.2018.године) са представницима делегације Републике Абхазије, која борави у вишедневној посјети Републици Српској.

Делегацију Републике Абхазије предводиo je предсједник Привредне коморе Републике Абхазије Гагулија Генади, а у делегацији су били присутни и ресорни министри и замјеници министара, те привредници.

На састанку је разговарано о могућностима сарадње Српске и Абхазије у области привреде, те трговине и туризма, путем међусобне спољно-трговинске размјене, као и о потенцијалном заједничком наступу на тржишту Руске Федерације, будући да Република Абхазија несметано пласира своје производе на руско тржиште.

Разговарано је и о могућностима одласка стручњака из Српске у Абхазију ради размјене искустава и унапређења различитих области развоја, као и студијске посјете новинара и туро-ператора ради заједничке афирмације туристичких потенцијала.

Обје стране су усагласиле да постоји обострани интерес и спремност за сарадњу, као и много потенцијалних праваца за унапређење међусобног развоја о којима ће двије земље разговарати у наредном периоду, а међу којима је, између осталог, и заједнички наступ на руском тржишту.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.