Sign In

Међународни конгрес словенских земаља - Бања Лука 2017

Објављено:

​Министарство за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске и Министарство трговине и туризма одржали су данас, уторак (24.10.2017.године) конференцију на тему “Туризам и његова улога у повезивању и развоју словенских земаља“ у склопу Међународног конгреса словенских земаља  - Бања Лука 2017, који се одржава у периоду од 23 – 26.10.2017. године.

Министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић изјавио је да ће на Међународном конгресу словенских земаља бити отворено неколико важних тема те да ће се на овом скупу највише говорити о  здравственом и вјерском туризму, који могу донијети одређене користи за Републику Српску, те оснажити сарадњу присутних градова, регија и држава.

Градоначелник Бањалуке Игор Радојичић рекао је да је у новим приоритетима града постављена и туристичка понуда и да је у том контексту рађена анализа бренда, односно анализа тржишта, која је показала да је за Бањалуку превасходно интересантно регионално тржиште.

Градоначелник Марибора Андреј Фиштравец истакао је је да је са министром Глухаковићем договорен заједнички ски-пас на Јахорини и Похорју, а са Радојичићем да се ради на размјени искустава у вези са кандидатуром Бањалуке за европску пријестоницу културе, што је Марибор био 2012.године.

Слиједећег дана, у сриједу (25.10.2017. године) учесници конференције  заједно са  представницима регија и градова из Руске Федерације, Бугарске, Словеније, Србије и Босне и Херцеговине обићи ће одређене туристичке дестинације, као што су бање "Слатина" и "Врућица" те манастир Липље.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.