Sign In

Министар Клокић и министар Глухаковић са представницима Свјетске банке

Објављено:

​​У Министарству за економске односе и регионалну сарадњу данас, уторак (31.10.2017. године), одржан је састанак министра Клокића и министра Глухаковића и њихових сарадника са г-ђом Сесил Фруман (Cecile Fruman), директорицом Генералне праксе за трговину и конкурентност Свјетске банке и г-дином Џоном Насиером (John L. Nasier),  главним економистом, те њиховим локалним сарадницима.

Циљ посјете је била размјена информација о тренутном стању у области пословног окружења и будућим плановима Владе Републике Српске на побољшању истог, те како тренутни и будући програми и пројекти Групације Свјетске банке могу помоћи у стварању повољнијег пословног амбијента.

Обе стране су се сагласиле да је досадашња сарадња била добра, те да је неопходно наставити активности на унапређењу услова за пословање, а посебно у областима почетка пословања, снажније примјене е-управе, унапређења инфраструктуре квалитета и испуњавања ЕУ стандарда, подршке расту извоза, наставку хармонизације прописа у вези са извозом роба, као и наставку активности на привлачењу, задржавању и проширењу страних директних инвестиција у Републику Српску. ​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.