Sign In

Министар Клокић одржао састанак са представницима Савеза општина и градова РС

Објављено:

​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, одржао је састанак са представницима Савеза општина и градова Републике Српске. Повод за одржавање састанка је недавно отпочет пројекат „Јачање савеза општина и градова у Босни и Херцеговини", који се реализује уз подршку Влада Швајцарске и Шведске, са циљем наглашавања улоге јединица локалне самоуправе у Републици Српској у процесу европских интеграција.

Министар Клокић информисао је представнике Савеза о томе шта су за Владу Републике Српске приоритети у реализацији пројекта.

Представници Савеза општина и градова Републике Српске представили су план активности који ће се на тему европских интеграција одржати у наредном периоду. На састанку су представљени детаљи прве године реализације пројекта.

У фокусу пројекта су области јавних набавки, политика запошљавања и социјална политика, регионална политика и структурни инструменти, животна средина и рурални развој. Пројекат је отпочео у фебруару ове године и трајаће три и по године.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.