Sign In

Министар Клокић отворио Сајам привреде, пољопривреде и туризма у Броду

Објављено:

​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић свечано је отворио данас (петак, 15.09.2017. године) привредну манифестацију "Сајам привреде, пољопривреде и туризма Брод 2017".

У уводном обраћању, министар је исказао задовољство због организације сајма који ће сигурно довести до нових привредних активности и успјеха у Броду, јер има потенцијал да постане препознатљив догађај од регионалног значаја.            

"Министарство за економске односе и регионалну сарадњу и општина Брод већ дуго успјешно сарађују и желимо да се таква добра пракса настави у циљу реализације планираних пројеката, нових запошљавања и унапређења пословног амбијента", рекао је министар Клокић.

Клокић је истакао улагања Владе Републике Српске у различите пројекте у општини Брод као важном подручју које доприноси укупном развоју Републике Српске. Из економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске уложено је 2.7 милиона марака а Инвестиционо-развојна банка Републике Српске је кроз различите пласмане уложила више од 7 милиона марака. Из иностраних кредитна средства и грантова реализовани су пројекти у износу од преко 2.5 милиона КМ, рекао је Клокић. Министар је нагласио и значај страних инвеститора у Републици Српској који представљају додатну покретачку снагу општинама кроз нова улагања и запошљавања, а Министарство за економске односе и регионалну сарадњу ће наставити да ради на проналажењу и привлачењу инвеститора у Брод.

У изјави за медије министар Клокић је честитао начелнику општине Брод г. Илији Јовичићу на успјешно организованом сајму и истакао значај Брода јер развој ове општине води ка развијенијој регији, а самим тим и снажнијој Републици Српској. У вези са тиме Клокић је указао на стратешки повољан положај општине Брод која граничи са Европском Унијом, што је прилика за извозно оријентисане привреднике и њихове пословне аранжмане. ​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.