Sign In

Министар Клокић отворио конференцију „Изазови регионалне сарадње на Западном Балкану“

Објављено:

​​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић отворио је данас у Бањалуци конференцију под називом „Изазови регионалне сарадње на Западном Балкану“. Конференција представља заједничку иницијативу Канцеларије специјалног представника Европске уније у Босни и Херцеговини и Школе за политичке студије Савјета Европе „Млади у политичким странкама“.

Министар Клокић је рекао да му је част што говори на отварању једне овако значајне конференције и то баш у Бањалуци и да му је задовољство што, као један од полазника Школе за политичке студије Савјета Европе може да угости своје колеге – алумнисте Школе у Бањалуци.

На тему данашње конференције „Изазови регионалне сарадње на Западном Балкану“ ресорни министар је истакао да су сарадња и дијалог кључни за нашу будућност. Размјена мишљења, демократски дијалог и подршка регионалним иницијативама кључ су достизања европских вриједности и стандарда, закључио је министар Клокић у уводном излагању прије почетка конференције.

Поред министра Клокића, конференцији присуствују и предсједница Владе Републике Српске Жељка Цвијановић, српски члан Предсједништва БиХ Младен Иванић, шеф Делегације ЕУ у БиХ Ларс-Гунар Вигемарк и шеф Канцеларије Савјета Европе Драхослав Штефанек, а учесницима скупа обратио се и посланик у Европском парламенту Кристијан Дан Преда.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.