Sign In

Министар Клокић присуствовао обиљежавању Дана општине Дервента

Објављено:

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић присуствовао је данас, понедјељак (28.08.2017.године) обиљежавању Дана општине Дервента.

На обиљежавању Дана општине, министар се осврнуо на инвестиционе пројекте гдје је општина Дервента препозната као важно подручје за улагање и томе у прилог говори и тренутна привредна клима.

"Између Владе Републике Српске, тј. Министарства за економске односе и регионалну сарадњу које водим, и Дервенте са друге стране, постоји дугогодишња квалитетна сарадња. Успостављени су одлични односи са руководством општине који нам омогућавају да ефикасно проведемо планиране пројекте, планирамо за будућност и заједнички радимо на унапређењу економске ситуације у општини", рекао је Клокић.

Клокић је нагласио и значај улагања у пољопривреду, образовање и субвенције извозно оријентисаним предузећима које ће омогућити да се позитивни трендови раста у Дервенти наставе.

 "Прије неколико дана сам овдје присуствовао отварању Сајма привреде и туризма и тада су изнесени подаци који свима нама треба да служе као подстицај и охрабрење. Општина Дервента је имала извоз у износу од преко 350 милиона евра, а на овом подручју ради више од 25 страних успјешних фирми. Ово су резултати које Влада Републике Српске, као и Министарство за економске односе и регионалну сарадњу цијене и поздрављају, те ће пружити подршку да се и у наредном периоду настави овакав позитиван тренд", додао је министар.

 Истовремено, Министарство ће наставити да ради на унапређењу пословног окружења у Дервенти кроз активности на привлачењу инвеститора и реализацији пројеката од значаја за општину.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.