Sign In

Министар Клокић присуствовао отварању Сајма привреде у Модричи

Објављено:

​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић присуствовао је данас, петак (08.09.2017.године) отварању привредне манифестације "8. Сајам привреде Модрича 2017".

У уводном обраћању, министар је искористио прилику да искаже задовољство због организације сајма који ће сигурно довести до нових привредних активности и успјеха у Модричи, јер има потенцијал да постане међународни сајам који ће укључивати и државе из Европске Уније поред сусједне Хрватске која је излагач и ове године.            

"Министарство за економске односе и регионалну сарадњу и општина Модрича већ имају успостављену одличну сарадњу и увјерен сам да ће се сарадња наставити у циљу реализације планираних пројеката, нових запошљавања и унапређења пословног амбијента", рекао је министар Клокић.

Клокић је истакао да је Влада Републике Српске препознала општину Модрича као важно подручје за улагање, које доприноси укупном развоју Републике Српске и у складу са тиме инвестирала значајна средства кроз развојне пројекте у општини. Чињеница да је из економско-социјалне компоненте Развојног програма Републике Српске уложено 14.5 милиона марака што  потврђује значај ове општине и настојања Владе да помогне њен развој.

"Инвестиционо-развојна банка Републике Српске је кроз различите пласмане уложила више од 13.5 милиона марака, а значајна су и инострана кредитна средства и грантови, који износе преко 20 милиона КМ за ову општину", рекао је Клокић.

Министар је закључио обраћање наглашавајући значај страних инвеститора у Републици Српској који представљају додатну покретачку снагу општинама кроз нова улагања и запошљавања и изразио жељу и чврсту намјеру да Министарство за економске односе и регионалну сарадњу буде партнер у проналажењу инвеститора. ​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.