Sign In

Министар Клокић присуствовао свечаности поводом отварања нове производне хале у Дервенти

Објављено:

​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић присуствовао је данас, петак (24.11.2017.године) свечаности поводом отварања нове производне хале у компанији "Мрежа Нетворк" у Дервенти.

У свом обраћању, министар Клокић је изразио задовољство што присуствује отварању нове производне хале и част да се заједно обиљежи ово значајно улагање и успјешан рад фирме, која је постала препознатљива не само у Дервенти, него и региону.

"Мрежа Нетворк је компанија која је веома значајна за Дервенту, а и за Републику Српску, јер је одличан примјер како успјешно улагање доводи до нових радних мјеста, а исто тако и до профита за инвеститоре. Прије више од 10 година, компанија је започела пословање са свега пет радника, а данас се већ ближи броју од око 200 запослених", рекао је Клокић.

Један од великих успјеха ове фирме је и чињеница да успијевају да задрже младе и образоване људе у Дервенти, од којих ће у великој мјери зависити будућност овог подручја.

"Успјех компаније Мрежа Нетворк је још већи ако се узме у обзир чињеница да се многе фирме приликом пословања суочавају са разним изазовима. Таква ситуација постоји не само у Републици Српској, него и у многим другим земљама. Међутим, идеје и сналажљивост предузетника ће увијек успјети да надвладају потешкоће, а задатак републичких и локалних власти је да створе све предуслове, пруже подршку и отклоне баријере за пословање", додао је министар.

Између Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и општине Дервента постоји дугогодишња квалитетна сарадња, а заједно са начелником Симићем ефикасно се спроводе пројекти, планови за будућност и заједнички рад на унапређењу економске ситуације у општини.

"Очекивања сарадње између општине Дервента и министарства је да мотивишемо и привучемо инвеститоре стварајући савремен институционални оквир за њихово пословање уз додатни напор министарства које ће наставити да ради на унапређењу пословног окружења кроз активности на привлачењу инвеститора и реализацији пројеката од значаја за општину", закључио је ресорни министар.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.