Sign In

Министар Клокић са делегацијом Западно-поморског војводства

Објављено:

​​​​​​​​​Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић разговарао је данас у свом кабинету са делегацијом Западно-поморског војводства из Шчећина, из Пољске, коју је предводио секретар војводства и директор Владе војводства Prszemyslaw Wlosek. Састанку су присуствовали и  Premyslaw Wraga из одсјека војводства за науку, културу и народно наслијеђе и Julia Sienkiewicz почасни конзул БиХ у Шчећину.

Током састанка, саговорници су констатовали да постоји обострани интерес за унапређење односа између Републике Српске и Западно-поморског војводства, са посебним акцентом на јачање туристистичке, културне и привредне сарадње.

Овом приликом, министар Клокић је оцијенио успјешним досадашњу сарадњу институција Републике Српске са Пољском, јер Влада Републике Српске одраније има потписане споразуме о сарадњи са Подласким војводством и регијом Доња Шлеска. Овом приликом, министар Клокић се захвалио на позиву за учешће и представљање потенцијала Републике Српске на економском форуму у Торуњу, који представља други највећи економски форум у Пољској.  

Једна од тема састанка били су и фондови Европске Уније, јер је Пољска једна од земаља која је, као чланица, повукла највише средстава из тих фондова. 

Делегација Западно-поморског војводства борави у Републици Српској у периоду од 19.12.-23.12. поводом учешћа полазника државне музичке школе из Шчећина у хуманитарном концерту „С љубављу храбрим срцима".Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.