Sign In

Министар Клокић са посланицима Бундестага и покрајине Баден-Виртемберг

Објављено:

Министар за европске интеграције и међународну сарадњу Републике Српске Златан Клокић разговарао је у Бањој Луци са послаником Хришћанско демократске уније Њемачке (ЦДУ) у Бундестагу Штефаном Кауфманом и послаником Хришћанско демократске уније Њемачке (ЦДУ) у парламенту Баден-Виртемберга Рејмодом Хасеом. Састанак је организован у организацији Представништва Републике Српске у Њемачкој и представља наставак разговора који је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић имао у Штутгарту ове године.

На састанку се разговарало о потенцијалним областима за јачање сарадње између покрајине Баден-Виртемберг и Савезне Републике Њемачке са Републиком Српском. Неке од области око којих су се саговорници усагласили да су перспективне су привреда, туризам и сарадња између универзитета у покрајини Баден-Виртемберг и Универзитета у Републици Српској. Посебно је наглашено јачање веза и размјена наставног кадра између универзитета, нарочито у области техничких наука, што отвара могућност за сарадњу са компанијама из аутомобилске и машинске индустрије. Такође, гости из Њемачке су понудили могућност учешћа и представљања туристичких потенцијала Републике Српске на престижном авантуристичком сајму туризма у Штутгарту, који је највећи сајам те врсте у Њемачкој. 

Министар Клокић и посланици Кауфман и Хасе размјенили су мишљења по питању позиције Републике Српске у БиХ и актуелној политичкој ситуацији, а разговарали су и на тему европских интеграција и међународне сарадње.     

Састанку је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Њемачкој Мићо Ћетковић.​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.