Sign In

Министар Клокић састао се са Александром Чуплигином, замјеником шефа Мисије ОЕБС у БиХ

Објављено:

​​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић разговарао је данас, сриједа (07.02.2018.године) са Александром Чуплигином (Alexander Chuplygin), замјеником шефа Мисије ОЕБС у БиХ.

Теме састанка су биле активности око кључних пројеката између Министарства за економске односе и регионалну сарадњу и Мисије ОЕБС у БиХ са посебним освртом на регионалну сарадњу и стабилност.

Министар Клокић је рекао да Влада Републике Српске, као и надлежно министарство имају важну сарадњу са Србијом и регионом. "Сматрамо да су искуства Србије на путу према Европској унији веома значајна за Републику Српску и требамо да искористимо ту предност и примјенимо искуства у циљу активнијег процеса приступања", рекао је Клокић.

Александар Чуплигин је најавио министру Клокићу почетак истраживања под називом "Добробити и сигурности жена у државама чланицама ОЕБС-а" које ће спроводити ОЕБС, а у чијем фокусу ће бити родна равноправност која ће по први пут омогућити податке који су упоредиви са подацима из земаља окружења.

Клокић је нагласио да ће наведено истраживање имати подршку Министарства за економске односе и регионалну сарадњу у циљу размјене информација и стварања жељених резултата.

Замјеник шефа Мисије ОЕБС у БиХ нагласио је да регионална сарадња представља један од кључних стубова који заговара ОЕБС и изразио посебно задовољство сарадњом са министарством на чијем челу је Златан Клокић. "Ми приступамо разговорима са другим представницима институција у Влади Републике Српске, али нам је приоритет сарадња са ресорним министарством за регионалну сарадњу", додао је Чуплигин.

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.