Sign In

Министар Клокић састао се са Драгицом Ристић, директорицом Привредне коморе Републике Српске

Објављено:

​​

Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић разговарао је данас, петак (09.02.2018.године) са Драгицом Ристић, директорицом Привредне коморе Републике Српске.

 

Теме састанка је била досадашња успјешна сарадња, као и припреме око предстојећих активности и пројеката који су планирани.

 

Разговарано је и о организовању заједничких наступа и промоција потенцијала Републике Српске у иностранству и повезивање наших привредника са партнерима у иностранству. “Министарство ће заједно са представништвима Републике Српске широм свијета уложити додатне напоре да припреми заједничке наступе који ће промовисати све потенцијале Републике Српске у циљу привлачења инвестиција и представљања погодности за инвестирање“, рекао је Клокић.

 

Једна од тема је била и активност на институционализовању сарадње са дијаспором као великом потенцијалу за инвестиције и научно економску сарадњу. “Према свим расположивим подацима и искуствима из претходног периода евидентно је да фокус треба бити усмјерен ка дијаспори која има велики интерес за улагање у Републику Српску“, додао је ресорни министар.

 

Министар Клокић је похвалио сарадњу са Привредном комором, те понудио расположиве ресурсе министарства према Привредној комори Републике Српске и свим привредницима у Републици Српској у циљу остваривања што бољих резултата. ​

​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.