Sign In

Министар Клокић састао се са директором Мисије УСАИД-а у БиХ

Објављено:

​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић састао се данас, сриједа (29.11.2017.године) у свом кабинету са Питером Дафијем (Peter Duffy), директором Мисије УСАИД-а у БиХ.

Министар Клокић и директор Мисије УСАИД-а у БиХ  Питер Дафи на данашњем састанку разговарали су о тренутним активностима које УСАИД спроводи у БиХ те истакао нови пројекат који има за циљ стварање нових радних мјеста у три сектора као што је: дрвни, металопрерађивачки и текстилни.

Министар  је изразио захвалност Дафију на помоћи коју је УСАИД кроз своје пројекте пружио привредницима у Републици Српској те нагласио да је БФЦ сертификација одличан пројекат за унапређење  пословног окружења и повећања конкурентности јединица локалне самоуправе.

Дафи је упознао министра о економским пројектима које УСАИД финансира и нагласио да је првенствено  фокус на подршци приватном сектору у смислу давања грантова, кредита и гаранција предузећима.

Он је најавио да ће у наредном периоду одржати састанак са особљем министарства како би УСАИД представио детаље пројеката.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.