Sign In

Министар Клокић састао се са представницима амбасаде НР Кине у БиХ

Објављено:

​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић састао се данас, сриједа (16.05.2018. године) са представницима амбасаде НР Кине у БиХ, г-дином Ци Ју (Xie Yu), савјетником за економска и трговинска питања и г-ђом Лу Фанг (Liu Fang), трећим секретаром.

На састанку је разговарано о модалитетима за додатно унапређење економске сарадње, као и о организовању билатералних семинара у овој години, са акцентом на посебан семинар за службенике Владе Републике Српске у домену специјалних економских зона.

Такође је разговарано и о могућностима за промоцију извоза производа из Републике Српске у Кину, кроз учешће на великом кинеском увозно-извозном сајму, који се одржава у Шангају у новембру ове године. Обострани интерес је исказан за реализацију инфраструктурних пројеката који се планирају у наредном периоду у Републици Српској.

Обе стране су изразиле задовољство досадашњом сарадњом, а министар Клокић је исказао захвалност на подршци коју НР Кина пружа у развоју економских односа и значајан интерес Владе Републике Српске за  додатно унарпеђење односа са НР Кином.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.