Sign In

Министар Клокић састао се са вицегубернатором Санкт Петербурга

Објављено:

​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске Златан Клокић, који предводи делегацију Владе Републике Српске састао се данас, петак (11.05.2018. године) у 10.00 часова са вицегубернатором Сергејом Николајевичем Мовчаном у Смољнију – Санкт Петербург.

Састанак је одржан у оквиру радних група Републике Српске и Санкт Петербурга за реализацију приоритетних праваца сарадње из Мапе пута.

Министар Клокић је рекао да је креирањем Мапе пута за реализацију приоритетних праваца сарадње између Републике Српске и Санкт Петербурга, дата нова енергија и замах сарадњи на пољу економије, културе, туризма, здравства, омладине и спорта.

„Са задовољством могу да констатујем да је до сада реализовано више од 70% активности из Мапе пута, а  да је остао мали број оних које су нереализоване", истакао је Клокић.

Министар Клокић је похвалио сарадњу са администрацијом Санкт Петербурга и истакао да велику улогу у интензивирању сарадње имају предсједник Руске Федерације Владимир Путин и предсједник Републике Српске Милорад Додик те нагласио да између два братска народа постоји дубока историјска, културна и вјерска повезаност.

Према његовим ријечима,  велики значај сарадњи између Републике Српске и Санкт Петербурга дала је и недавна посјета предсједнице Савјета Федерације Федералне скупштине Руске федерације  Валентине Матвијенко Републици Српској. Он је подсјетио да су Валентина Матвијенко, као некадашњи губернатор Санкт Петербурга и тадашњи предсједник Владе Републике Српске Милорад Додик, 2007. године потписали Споразум о сарадњи између Републике Српске и Санкт Петербурга.

Делегација Владе Републике Српске Санкт Петербургу борави  од 10. до 14. маја ове године.Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.