Sign In

Министар Клокић свечано отворио Фестивал националних мањина у Прњавору

Објављено:

​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић свечано је отворио у суботу (16.09.2017.године) Фестивал националних мањина „Мала Европа" у Прњавору.

Министар Клокић је изразио задовољство због организације фестивала који на најбољи начин приказује богатство обичаја и културе националних мањина које живе на подручју Прњавора. Клокић се захвалио начелнику општине г. Дарку Томашу, предсједнику Савеза националних мањина Републике Српске г. Фрањи Роверу, као и Савезу националних мањина општине Прњавор на њиховом ангажману и нагласио потребу да и убудуће постоји подршка активностима удружења националних мањина.

Министар Клокић је истакао одличну сарадњу која је успостављена између кровног Савеза националних мањина и институција Републике Српске, које ће наставити да раде на заштити и промовисању права националних мањина. Влада Републике Српске активно подржава Савез националних мањина, а Народна Скупштина Републике Српске формира Савјет националних мањина као савјетодавно тијело које се бави питањина заштите права и унапређења положаја националних мањина.

Министар Клокић је присуствовао и пријему кога је уприличио начелник општине Прњавор Дарко Томаш, поводом отварања фестивала.Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.