Sign In

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу партнер 1. Сајма некретнина и инвестиција Бања Лука – БЛИРЕ 2017

Објављено:

​​​Министар за економске односе и регионалну сарадњу Републике Српске, Златан Клокић отворио је данас, петак (24.11.2017.године) 1. Сајам некретнина и инвестиција Бања Лука – БЛИРЕ 2017 који се одржава на Бањалучком велесајму од 24.-26.11.2017. године.

У свом уводном обраћању, Клокић је нагласио значај данашње манифестације, јер је ово први сајам некретнина и инвестиција који се одржава у Бањој Луци, чиме се придружујемо великим градовима у региону попут Београда, Новог Сада и Загреба, гдје се већ одржавају овакви догађаји.

"Циљ нам је да се тржиште некретнина представи на најбољи начин те да укажемо на  могућности за инвестирање које постоје овдје. На тај начин ћемо пружити корисне и прецизне информације у намјери да привучемо инвеститоре, грађевинске фирме, осигуравајуће куће и друге заинтересоване компаније које имају интереса да се укључе у овдашње тржиште некретнина", рекао је Клокић.

Министарство у оквиру својих надлежности ради на стварању савременог законског оквира за инвестирање, те анализира пословно окружење и предлаже мјере којима је циљ стварање погодног амбијента за улагање.

"Инвеститорима је од велике користи и програм постинвестиционе подршке, којим настојимо да системски подржимо инвеститоре и након њиховог улагања у Републици Српској. На тај начин ћемо успјешно уклонити евентуалне потешкоће на које су инвеститори наилазили, а самим тим их мотивисати да остварени профит поново инвестирају овдје", додао је министар.

Министарство за економске односе и регионалну сарадњу на сајму ће представити конкретне инвестиционе пројекте које у континуитету кроз системску сарадњу са јединицама локалне самоуправе и другим министарствима прикупља, обрађује и представља домаћим и страним инвеститорима. 

За инвеститоре је битно да Влада Републике Српске и Министарство за економске односе и регионалну сарадњу раде на реформи регистрације пословања, чиме се знатно поједностављују и олакшавају неопходне процедуре регистрације пословних субјеката као и да се сви инвестициони пројекти са детаљним информацијама о конкретним могућностима за улагање моћу наћи на интернет страници www.investsrpska.net.  

​​Подијелите страницу

Copyright © 2014. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.