Sign In

Министри Клокић и Шеранић са делегацијом из Кине

Објављено:

​Министар за економске односе и регионалну сарадњу РС Златан Клокић и министар науке и технологије РС Ален Шеранић састали су се у уторак (16.10.2018.године) са почетком у 16.00 часова са делегацијом Кине, коју је предводила амбасадор Кине у БиХ Чен Бо,  у Конференцијској сали Владе Републике Српске.

Министар Клокић и министар Шеранић су изразили позитивна искуства након недавне посјете Народној Републици Кини и учествовања на семинару.

Своје импресије гостима из Кине представили су и остали учесници из неколико министарстава у Влади Републике Српске,  који су у претходним годинама присуствовали на неколико семинара у Кини.

 „Искуства која смо стекли у Кини можемо искористити и код нас у Републици Српској. Учествовао сам у семинару о изградњи специјалних економских зона.", истакао је Клокић.

Према његовим ријечима,  ово искуство је било веома корисно зато што министарство за економске односе и регионалну сарадњу активно промовише економски развој Републике Српске.

Амбасадор Кине у БиХ Чен Бо изразила је задовољство успјехом и напретком у раду Конфуцијевог института Универзитета у Бањалуци, те оцијенила да је ентузијазам народа у Републици Српској за Кину и кинески језик плодно тло за даљи развој овог института.

 Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.