Sign In

Одржава се TAIEX радионица на тему “Нова директива ЕУ о звиждачима”

Објављено:

​​Данас, 7. октобра 2019. године, у Бриселу се одржава TAIEX Радионица за земље Западног Балкана на тему "Нова директива ЕУ о звиждачима" (Workshop for the Western Balkans on the new Whistleblower Directive). На радионици, испред институција Републике Српске, учествују представници Министарства за за европске интеграције и међународну сарадњу и Министарства правде.

Циљ радионице је упознавање са новом директивом Европске уније о заштити лица која пријављују повреде права Уније („ЕУ Директива о заштити звиждача").  Учесницима ће бити представљени минимални стандарди које прописује Директива ЕУ, а које земље Западног Балкана морају достићи у прилагођавању свог законодавства стандардима Европске уније у овој области.

Нову директиву ЕУ, учесницима ће презентовати представници  Генералног директората ЕК за правосуђе и заштиту потрошача и Генералног директората ЕК за политику сусједства и преговоре о проширењу као и службеници ЕК ангажовани на пословима борбе против корупције, те представници академске заједнице.

Поред представника Републике Српске и БиХ, на радионици учествују и представници Србије, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Албаније и Косова*.

____________

* Ова ознака не доводи у питање ставове о статусу и у складу је са Резолуцијом СБУН 1244/1999 и Мишљењем Међународног суда правде о проглашењу независности Косова​​Подијелите страницу

Copyright © 2019. Влада Републике Српске.

Сва права задржана. Садржај ових страница не смије се преносити без дозволе и без навођења извора.